Het ontwerp van Hofgeest Buiten: een unieke groene woonbeleving

Rijdt u Hofgeest Buiten tegemoet, dan ziet u puntige daken rijzen uit het groene landschap. Als u vervolgens de dorpse buurt inrijdt, dan is het straatbeeld rustig, dorps en groen met opvallend weinig auto’s. Natuurlijke speelplaatsen, veel groen en de woonhofjes maken het dorpse straatbeeld af en u weet: hier kom ik thuis.

Lees meer over de thema’s
Hier komt u thuis als bewoner, hier komt u tot rust en woont u graag.
Architect Daniël Didden

Plezierig wonen wordt bepaald door het huis zelf, maar ook zeker door de omgeving

Architect Daniel Didden licht de architectuur van de huizen toe: “De gedachte dat u hier aan het begin van uw toekomst staat als bewoner, heeft meegespeeld bij de vorming van deze buurt. Hier komt u thuis als bewoner, hier komt u tot rust en woont u graag. Plezierig wonen wordt bepaald door het huis zelf, maar ook zeker door de omgeving. Hoe zijn de buren? Hoe is het straatbeeld: rustig of druk? Groen of stedelijk? Groen en landelijk wonen vormen de basis voor het type huizen en de indeling van deze dorpse buurt.

 

Wat was het uitgangspunt van Hofgeest Buiten?

Het uitgangspunt voor dit project zijn de historische Noord-Hollandse boerenerven. Kenmerkend daarbij is de manier waarop deze erven zich tekenden in het landschap en de manier waarop hoofdhuis en bijgebouwen gevestigd zijn. Het landschap en de buitenruimte spelen dus ook een grote rol...

Klik hier om een interview te lezen met de architect

Landschapsarchitect Marjolein Riemer van Rijswijk

Groen en landelijk wonen, met oog voor de natuur en elkaar: dat is hoe de wijk is opgezet.

 

Groen en landelijk wonen, dat zijn de uitgangspunten van Hofgeest Buiten. Om het landelijke karakter zo veel mogelijk vast te houden is de Hofgeest Buiten opgezet naar de cultuurhistorische boerenerven. Marjolein Riemer van Rijswijk, landschapsarchitect vertelt hoe de natuur een grote rol speelt in het plan en ontwikkeling van deze groene buurt.

 

Hoe heeft u het landschap en deze nieuwe wijk met elkaar verweven?

We hebben de wijk daarom opgezet vanuit de cultuurhistorische geschiedenis van het Noord-Hollandse landschap. Denk aan weidse landschappen, veel groen en in de verte puntige daken waarvan u weet: daar bevindt zich een dorpje. Om de nieuwe buurt een eigen karakter te geven, wordt de begrenzing vormgegeven door boerderij-erven. Deze erven vormen de overgang van het landschap naar het bebouwde gebied...

Klik hier om een interview te lezen met de landschapsarchitect

Door het ontwerp van de buurt, het straatbeeld en type huizen leggen we de basis voor sociale duurzaamheid

Wonen in Hofgeest Buiten iets voor u?

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld u aan en wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen, de woningen en de verkoop.

Op de hoogte blijven

De wijk is opgedeeld in drie verschillende thema’s

De wijk is opgedeeld in drie verschillende thema’s. Van de buitenrand van Hofgeest Buiten naar binnen zijn dit 'De Omranding', 'De Hoven' en 'De Boerenerven'.

Klik hier om meer te lezen over de thema's